RECYCLING GUMMI BOOMBAND MET VERSTERKING 2,5 CM x 25 M/ROL
€20,45


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

RECYCLING GUMMI BOOMBAND MET VERSTERKING 2,5 CM x 25 M/ROL

 

  •     Boomband kopen? Vooral jonge bomen en fruitbomen hebben veel steun aan een boomband in combinatie met een boompaal. Doordat jonge bomen vaak worden geplant met een kleine kluit, is de kans groter dat de boom scheef groeit of dat wortels afbreken. Als wortels afbreken, groeit de boom minder snel en kan de boom zelfs sterven. Als u een jonge boom ondersteunt met een boomband, krijgt de boom de juiste ondersteuning en voorkomt u scheefgroei en wortel afbreuk. 
  •      Boomband bevestigen Hoveniers adviseren om een boomband te bevestigen aan een boompaal met een lengte tot aan de onderzijde van de kruin. De boompaal moet een stevige ondersteuning zijn en dient minimaal een halve meter worden verankerd in de grond. De afstand tussen de boom en de boompaal dient 20 á 30 cm te zijn. Dit voorkomt dat de boom tegen de boompaal aangroeit. Met een boomband kun je eenvoudig de boom aan de boompaal bevestigen. De boomband van gerecycled rubber is een effectieve oplossing om uw boom te bevestigen aan de boompaal. 
  •     Boomband van gerecycled rubber Het voordeel van een boomband van gerecycled rubber, is dat het erg sterk is.  De boomband is 25 of 40 mm breed en is daardoor ook uitermate geschikt voor dunne fruitbomen.  Controleer af en toe de boomband, zodat de band niet in kan groeien in de bast. Een boompaal en boomband zorgen ervoor dat de boom niet omwaait en zich kan verankeren in de grond. Na 2 á 3 jaren is de boom verankerd en is een stevige rechte stam gevormd, waarna de boomband verwijderd kan worden.

 

Catalogus