PYRUS COMMUNIS 'DURONDEAU'
€39,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

PYRUS COMMUNIS 'DURONDEAU'

Peer

Pyrus communis 'Durondeau': Een Belgisch Erfstuk sinds 1811

Stap terug in de tijd en ontdek de tijdloze schoonheid van Pyrus communis 'Durondeau,' een eeuwenoud Belgisch perenras, ontstaan rond 1811 door toedoen van Charles Louis Durondeau uit Tongre Notre Dame in de provincie Henegouwen.

Kenmerken:

  •     Groeivorm: Deze boom kenmerkt zich door een gematigde groeikracht, een breed piramidale kroon en sierlijk afhangende takken. Zijn gestalte biedt een harmonieus evenwicht tussen kracht en elegantie.
  •     Bladeren: De bladeren zijn een lust voor het oog, glanzend, ovaal van vorm en stralend middengroen gedurende de zomermaanden. Ze vormen een prachtig contrast met de vruchten en bloesems.
  •     Bloei: In april ontwaakt de 'Durondeau' met decoratieve witte bloesems, die uitbundig ontluiken uit rozerode bloemknoppen. Een lentefeest voor het oog en een belofte van vruchtbaarheid.
  •     Zelfbestuivend: Een opmerkelijke eigenschap is de zelfbestuiving van deze peer. Zonder de hulp van andere bestuivers gedijt de 'Durondeau' uitstekend, wat resulteert in een overvloedige vruchtproductie.
  •     Vruchten: De vruchten zijn een lust voor het oog en de smaakpapillen. Langwerpig, middelgroot, variërend van fles- tot tolvormig, met een kleurenpalet dat evolueert van groen met bruine vlekken tot lichtgeel bij rijpheid. De karmijnrode blos aan de zonzijde en de vele bruine stippen voegen een visueel spektakel toe.
  •     Vruchtvlees: Betreed de culinaire wereld van de 'Durondeau' met zijn geelwitte vruchtvlees. Sappig, half smeltend, verrukkelijk zoet met een vleugje lichte zuurheid, elke hap is een genot voor de zintuigen.

Erfgoed in Elke Peer: Pyrus communis 'Durondeau' is niet zomaar een peer; het is een levend erfgoed dat de rijke geschiedenis en smaakvolle tradities van België weerspiegelt. Voeg deze tijdloze schoonheid toe aan uw tuin en laat de 'Durondeau' u betoveren met zijn charme en smaak.

Catalogus
Bloeimaand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pluktijd
 
 
 
 
 
 
 
Kleur bloem
Kleur blad
Standplaats
Specifieke kenmerken