PRUNUS PERSICA 'REINE DES VERGERS'
€39,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

PRUNUS PERSICA 'REINE DES VERGERS'

Perzik

Prunus persica 'Reine des Vergers': Vorstgevoelige Schoonheid met Frans Raffinement

Prunus persica 'Reine des Vergers', beter bekend als de Reine des Vergers perzik, voegt een vleugje Franse elegantie toe aan je tuin. Ontdek de kenmerken die deze zaadvaste, zelffertiele variëteit onderscheiden:

Kenmerken:

  • Oorsprong: Deze oude Franse variëteit staat bekend om zijn zaadvastheid, waardoor er soms lokale varianten zijn ontstaan. Zijn naam, vertaald als "Koningin van de Boomgaarden", geeft al een indicatie van zijn vorstelijke uitstraling.

  • Gestalte: Met een bossige, opgaande habitus en lancetvormige, bijna gaafrandige, donkergroene bladeren straalt de Reine des Vergers perzik schoonheid en raffinement uit. Zijn aantrekkelijke uiterlijk maakt hem tot een welkome aanvulling op elke tuin.

  • Bloei: In april onthult deze perzik variëteit kleine, lichtroze bloemen met een donkerroze centrum. Een prachtige vertoning van lentebloei die de tuin betovert met een vleugje romantiek.

  • Vruchten: De middelgrote vruchten van de Reine des Vergers perzik zijn lichtbehaard en hebben een gele grondkleur. Wat hen echt onderscheidt, is de intense donkerrode tot violetrode kleur aan de zonnezijde. Een visueel spektakel dat de smaakpapillen voorbereidt op een verrukkelijke ervaring.

  • Zelffertiel: Deze perzik is zelffertiel, wat betekent dat hij in staat is om vruchten te produceren zonder bestuiving door andere bomen. Hoewel hij zelfbestuivend is, kan de nabijheid van andere variëteiten met goed stuifmeel de vruchtopbrengst vergroten.

  • Standplaats: De Reine des Vergers perzik gedijt het beste op een beschutte standplaats met zuidelijke oriëntatie. Of het nu volle zon of halfschaduw is, deze perzik voelt zich thuis in een humusrijke, goed doorlatende grond.

  • Winterhardheid: Over het algemeen is deze perzik goed winterhard. Houd echter rekening met de vorstgevoeligheid van de bloesems in de lente.

Voeg een vleugje Franse flair toe aan je tuin met de Prunus persica 'Reine des Vergers'. Geniet van de vorstgevoelige, maar oogverblindende schoonheid van deze perzikboom.

Catalogus
Bloeimaand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pluktijd
 
 
 
 
 
 
 
Kleur bloem
Kleur blad
Standplaats