PRUNUS CERISIER 'GRIOTTE DU NORD' (= 'NOORDKRIEK')
€39,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

PRUNUS CERISIER 'GRIOTTE DU NORD' (= 'NOORDKRIEK')

Kers

Prunus cerasus 'Griotte du Nord': De Betovering van Noordkrieken

Prunus cerasus 'Griotte du Nord', ook wel bekend als de noordkriek, is een middelgrote fruitboom die niet alleen visueel aantrekkelijk is maar ook verrukkelijke vruchten voortbrengt. Hier zijn enkele kenmerken die deze boom zo betoverend maken:

Kenmerken:

  • Habitus: 'Griotte du Nord' heeft een bossige opgaande habitus, waardoor het een mooie aanvulling is op tuinen en landschappen. De boom creëert een weelderige uitstraling met zijn overvloedige bladeren en later met de kleurrijke vruchten.

  • Bladeren: De bladeren van deze boom zijn eivormig tot langwerpig en hebben scherpe tanden. In de lente en zomer zijn ze donkergroen, en in de herfst transformeren ze naar een opvallende oranjerode kleur, wat bijdraagt aan de seizoensgebonden schoonheid.

  • Bloeiwijze: De 'Griotte du Nord' pronkt in maart en april met geurige witte bloemen, waardoor de boom een opvallend uiterlijk krijgt. De bloemen zijn niet alleen een esthetische toevoeging maar ook van belang voor de vruchtvorming.

  • Bestuiving: Deze boom is zelfbestuivend, wat betekent dat het in staat is vruchten te produceren met zijn eigen stuifmeel. Dit maakt het gemakkelijker voor tuiniers, aangezien ze geen bestuivingspartners hoeven aan te planten.

  • Vruchten: De noordkrieken van 'Griotte du Nord' zijn hartvormig rond, donker kersrood van kleur met fijne grijze stipjes. Ze hebben niet alleen een aantrekkelijke uitstraling maar bieden ook een aangename zurige smaak en bevatten rood vruchtvlees.

  • Standplaats: Deze boom gedijt goed op een beschutte standplaats en heeft een goede tolerantie voor zeewind en luchtvervuiling. Het is aan te raden de boom te planten in volle zon tot halfschaduw.

  • Winterhardheid: 'Griotte du Nord' is goed winterhard, wat betekent dat het in staat is om koude temperaturen te weerstaan en het winterseizoen met succes te overleven.

  • Ecologische waarde: De bloemen van de noordkriek trekken bijen en vlinders aan, waardoor de boom een bijdrage levert aan de lokale biodiversiteit.

  • Droogtetolerantie: Deze boom kan wat droogte verdragen, wat handig kan zijn in gebieden met perioden van verminderde neerslag.

Conclusie:

Prunus cerasus 'Griotte du Nord', de noordkriek, is niet alleen een lust voor het oog met zijn bloeiwijze en herfstkleuren, maar biedt ook heerlijke vruchten. Deze boom is een veelzijdige en waardevolle toevoeging aan tuinen en landschappen, waar hij zowel esthetiek als smaak brengt. Tuinliefhebbers die op zoek zijn naar een betoverende fruitboom zullen zeker genieten van de charme van 'Griotte du Nord'.

Catalogus
Bloeimaand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pluktijd
 
 
 
 
 
 
 
Kleur bloem
Kleur blad
Standplaats
Specifieke kenmerken