PRUNUS CERASUS 'ANGLAISE HATIF'
€39,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

PRUNUS CERASUS 'ANGLAISE HATIF'

Meikers

Prunus cerasus 'Anglaise Hatif': Een Overvloed aan Dubbele Meikers

Prunus cerasus 'Anglaise Hatif', beter bekend als de dubbele meikers, is een betoverende middelgrote fruitboom die je tuin verfraait met zijn weelderige bloemenpracht en sappige kersen. Hier zijn enkele kenmerken die deze boom bijzonder maken:

Kenmerken:

  • Grootte en Vorm: Deze fruitboom heeft een middelgrote gestalte met een sterk vertakte opgaande habitus. Zijn kruin varieert van bolvormig tot vaasvormig, waardoor het een aantrekkelijke toevoeging is aan zowel tuinen als boomgaarden.

  • Bloei: In april komt 'Anglaise Hatif' tot leven met geurende witte bloemen. De lente wordt getransformeerd door een overvloed aan bloesems, waardoor de boom niet alleen functioneel is voor zijn vruchten maar ook een esthetische waarde toevoegt aan de buitenruimte.

  • Bladeren: De bladeren van deze kers dragen bij aan de levendigheid van de boom. Eivormig tot langwerpig en scherp getand, hebben ze in de lente en zomer een donkergroene kleur, die in de herfst transformeert naar een warme tint van oranjerood.

  • Vruchten: 'Anglaise Hatif' verwent je met sappige kersen die platrond zijn en een karakteristieke kersrode kleur hebben. Het lichtrode vruchtvlees geeft de kersen een aangename zurige smaak, waardoor ze niet alleen visueel aantrekkelijk zijn maar ook een smaakvolle traktatie vormen.

  • Winterhardheid en Tolerantie: Deze kersenboom is goed winterhard en kan omgaan met enige droogte. Bovendien vertoont hij tolerantie tegenover zeewind en luchtvervuiling, waardoor hij zich aan verschillende omgevingen kan aanpassen.

  • Biodiversiteit: Naast het produceren van heerlijke kersen, draagt 'Anglaise Hatif' bij aan de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken.

Voeg Prunus cerasus 'Anglaise Hatif' toe aan je buitenruimte en geniet van de overvloed aan bloemen en sappige kersen die deze charmante fruitboom te bieden heeft.

Catalogus
Bloeimaand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pluktijd
 
 
 
 
 
 
 
Kleur bloem
Kleur blad
Standplaats
Specifieke kenmerken