6 x VINCA MINOR 'GERTRUDE JEKYLL'
€8,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

6 x VINCA MINOR 'GERTRUDE JEKYLL'

Maagdenpalm - Pot 9x9cm - Groenkoop

De Vinca minor 'Gertrude Jekyll', beter bekend als kleine maagdenpalm, is een populaire keuze voor tuinliefhebbers die op zoek zijn naar een veelzijdige, wintergroene bodembedekker. Deze prachtige plant, die soms wordt geclassificeerd als een halfheester maar ook vaak als een vaste plant, is bekend om zijn rijke, glanzende, donkergroene bladeren en opvallende, stervormige, helderwitte bloemen.

 

Een van de meest opmerkelijke kenmerken van de Vinca minor is zijn lange bloeiperiode. Hoewel de hoofdbloei plaatsvindt in de maanden april en mei, kan de plant onder de juiste omstandigheden gedurende andere tijden van het jaar bloeien, waardoor uw tuin een langdurige visuele aantrekkingskracht krijgt.

 

Bovendien staat de kleine maagdenpalm bekend om zijn uitstekende winterhardheid. Zelfs in de koudste maanden behoudt de plant zijn weelderige groen, waardoor uw tuin het hele jaar door levendig en kleurrijk blijft.

 

Qua locatie is de Vinca minor 'Gertrude Jekyll' opmerkelijk aanpasbaar. Het gedijt in een breed scala aan lichtomstandigheden, van volle zon tot halfschaduw en zelfs volledige schaduw, waardoor het een ideale kandidaat is voor verschillende delen van uw tuin, ongeacht de belichting.

Nog een voordeel van deze specifieke maagdenpalm is zijn flexibiliteit met betrekking tot de grondsoort. Of uw tuin nu rijk, kleiachtig, zanderig of iets daartussenin is, de Vinca minor past zich aan en blijft bloeien. Daarnaast is de plant zeewind tolerant en kan hij goed tegen stedelijke luchtverontreiniging, wat hem tot een uitstekende keuze maakt voor tuinen in kustgebieden of stedelijke omgevingen.

Tot slot is de Vinca minor 'Gertrude Jekyll' ook droogtetolerant, een eigenschap die bijzonder waardevol is in gebieden met beperkte regenval of voor tuiniers die een onderhoudsarme beplanting wensen.

Samenvattend is de Vinca minor 'Gertrude Jekyll' een uitstekende, laagblijvende, bodembedekkende plant die weerstand biedt tegen een reeks van milieufactoren, visuele aantrekkingskracht biedt tijdens de meeste seizoenen en een betrouwbare keuze is voor tuinen van elke grootte en locatie.

*Promo niet cumuleerbaar met andere korting acties.

Catalogus
Bloeimaand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kleur bloem
Kleur blad
Standplaats
Aantal per m²
Hoogte volgroeide plant