PRUNUS PADUS
€39,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

PRUNUS PADUS

Vogelkers

 

Prunus padus: De Vogelkers

Prunus padus, ook bekend als de vogelkers, is een veelzijdige boom met kenmerken die het tot een waardevolle aanvulling in verschillende omgevingen maken. Laten we de details van deze boom verkennen:

Kenmerken:

  • Bladeren: De vogelkers heeft fijn gezaagde, ovale bladeren. Ze zijn verspreid langs de takken en hebben een matte bovenzijde, terwijl de onderzijde blauwgroen van kleur is.

  • Bloemen: De bloemen van de vogelkers zijn tweeslachtig en stervormig. Ze zijn wit van kleur en hebben vijf behaarde kroonbladen. Deze bloemen hangen in trossen aan de takken en verspreiden een aangename geur. Door hun overvloedige nectar zijn ze populair bij bijen.

  • Vruchten: Uit de bloemen ontwikkelen zich erwtengrote steenvruchten. Wanneer ze rijp zijn, krijgen ze een glanzend zwarte kleur. Het vruchtvlees is bitter, maar niet giftig. Deze vruchten zijn kenmerkend voor de vogelkers.

  • Bloeiwijze: De vogelkers staat bekend om zijn weelderige bloeiwijze, wat hem aantrekkelijk maakt voor landschapsontwerpers en liefhebbers van bloeiende bomen.

  • Herfstkleur: In het najaar ondergaat het blad van de vogelkers een transformatie naar een prachtige oranjegele kleur. Dit draagt bij aan de sierwaarde van de boom tijdens het herfstseizoen.

Ecologische Waarde:

  • Nectarbron: De overvloedige nectar van de bloemen trekt bijen aan, waardoor de vogelkers een waardevolle nectarbron is voor bestuivende insecten.

  • Vogels en Vruchten: Hoewel het vruchtvlees bitter is voor mensen, worden de vruchten van de vogelkers graag gegeten door vogels, wat bijdraagt aan de ecologische diversiteit.

  • Landschapsgebruik: Vanwege zijn aantrekkelijke bloemen, herfstkleuren en algemene sierlijkheid wordt de vogelkers vaak gebruikt in landschapsontwerp.

De Prunus padus, of vogelkers, combineert esthetische aantrekkingskracht met ecologische waarde, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende buitenomgevingen. Van de lente tot de herfst draagt deze boom bij aan de schoonheid van de natuur en ondersteunt hij het ecosysteem met zijn nectarrijke bloemen en voedzame vruchten.

Catalogus
Bloeimaand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kleur bloem
Kleur blad
Standplaats
Hoogte volgroeide plant