PENNISETUM ALOPECUROIDES
€1,45


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

PENNISETUM ALOPECUROIDES

Lampepoetser

Pennisetum alopecuroides: Elegante Lampenpoetser met Wisselende Kleuren

Pennisetum alopecuroides, beter bekend als lampenpoetsergras, is een geliefde grassoort die je tuin verrijkt met zijn elegante uitstraling en boeiende kleuren. Hier zijn vijf kernpunten die deze prachtige grassoort typeren:

  • Sierlijke Bloeiwijze: Het hoogtepunt van Pennisetum alopecuroides is ongetwijfeld de bloeiwijze. Van augustus tot oktober siert het de plant met groengele cilindrische bloemaren die later in de herfst transformeren naar warm paarsbruin. Deze bloeiwijze voegt een artistiek en boeiend element toe aan je tuin.
  • Vernederende Bladkleuren: Naast zijn opvallende bloeiwijze heeft dit siergras ook bladeren die gedurende het seizoen van kleur veranderen. In de herfst krijgen de bladeren een prachtige goudgele tint, waardoor een levendig herfstlandschap ontstaat.
  • Veelzijdige Groeiplaats: Pennisetum alopecuroides gedijt zowel in volle zon als in halfschaduw. Het is flexibel in zijn groeiplaats en kan gedijen in goed doorlatende, gemiddeld vruchtbare grond. Het past prachtig in diverse tuinstijlen en ontwerpen.
  • Onderhoudsgemak: Dit siergras vergt weinig onderhoud. Af en toe snoeien in het voorjaar om nieuwe groei te bevorderen en de plant in vorm te houden, volstaat meestal. Bovendien is het redelijk droogtetolerant, waardoor het een betrouwbare keuze is, zelfs in drogere periodes.
  • Tuinpracht in Elk Seizoen: Pennisetum alopecuroides is aantrekkelijk in alle seizoenen. In de zomer en herfst geniet je van de prachtige bloeiwijze en veranderende bladkleuren. Zelfs in de winter biedt het gras een decoratief silhouet en voegt het een vleugje elegantie toe aan je winterse tuin.

Voeg Pennisetum alopecuroides toe aan je tuin en geniet van de fascinerende transformaties die dit siergras gedurende het jaar doormaakt. Met zijn gracieuze bloeiwijze en betoverende kleurenpalet zal het je tuin opvrolijken en verfraaien.

Catalogus
Bloeimaand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kleur blad
Standplaats
Aantal per m²
Hoogte volgroeide plant