CAREX CARYOPHYLLEA 'THE BEATLES'
€2,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

CAREX CARYOPHYLLEA 'THE BEATLES'

Zegge

Carex caryophyllea 'The Beatles': Veerkrachtige Bodembedekker en Sierlijke Solitair

Carex caryophyllea 'The Beatles' is een charmante grassoort die uitblinkt als bodembedekker en een elegante toevoeging is aan tuinen, zowel in groepen als op zichzelf. Hier zijn enkele kernpunten en zorgaanbevelingen voor dit veelzijdige siergras:

  • Bladkleur en Textuur: De fijne, frisgroene bladeren van 'The Beatles' vormen een dichte en aantrekkelijke mat. De textuur voegt subtiliteit en elegantie toe aan de tuinomgeving.
  • Bodembedekker: Dit siergras gedraagt zich uitstekend als bodembedekker, en zijn compacte, dichte groei helpt ongewenst onkruid te onderdrukken en een uniform groen tapijt te creëren.
  • Toepassingsmogelijkheden: Of het nu gaat om het bedekken van de bodem tussen andere planten of als een solitaire sierplant, 'The Beatles' past zich gemakkelijk aan. Het kan dienen als aantrekkelijke accentplant op een terras of in een rotstuin.
  • Licht en Standplaats: 'The Beatles' gedijt in zowel de volle zon als lichte schaduw. Dit maakt het flexibel in te passen in diverse tuinomgevingen.
  • Onderhoud: Over het algemeen is Carex caryophyllea 'The Beatles' een laag-onderhoudsplant. Regelmatig water geven om de grond vochtig te houden en af en toe snoeien om een nette vorm te behouden is voldoende.
  • Winterhardheid en Weerstand: Dit siergras is redelijk winterhard en kan verschillende weersomstandigheden goed verdragen. Het behoudt zijn groene kleur en veerkracht gedurende het hele jaar.

Met zijn verfijnde uiterlijk en vermogen om zowel als bodembedekker en solitaire plant te dienen, voegt Carex caryophyllea 'The Beatles' zeker een vleugje elegantie en structuur toe aan je tuinontwerp. Het vermogen om de bodem te bedekken terwijl het een aantrekkelijk groen tapijt vormt, maakt het een waardevolle aanwinst voor diverse tuinontwerpen.

Catalogus
Bloeimaand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kleur blad
Standplaats
Aantal per m²
Hoogte volgroeide plant