ANDROPOGON GERARDII
€2,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

ANDROPOGON GERARDII

Baardgras

Andropogon gerardii: Prachtige Prariegras voor Tuin en Bloemschikken

Andropogon gerardii, ook bekend als prairiegras of big bluestem, is een fascinerend siergras met een veelvoud aan eigenschappen die het een prachtige aanvulling maken op tuinen en bloemschikarrangementen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van dit opvallende siergras:

  • Bladkleur en Herfstverkleuring: Het blauwgrijze blad van Andropogon gerardii is een kenmerkende eigenschap. In de herfst transformeert het blad naar een opvallende roodbruine kleur, waardoor het een visueel aantrekkelijk accent is in de herfsttuin.
  • Bloeiwijzen voor Bloemschikken: De bloeiwijzen van Andropogon gerardii zijn een opvallend en sierlijk kenmerk. Ze zijn uitstekend geschikt voor gebruik in bloemschikarrangementen, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn voor tuinliefhebbers.
  • Aanpassingsvermogen aan Groeiomstandigheden: Dit siergras gedijt het beste op hete, droge plekken. Het kan echter snel groeien en overhangen als het op vochtige plaatsen wordt geplant. Het is belangrijk om de groeiomstandigheden aan te passen om een rechtopstaande en elegante groei te behouden.
  • Kleurvariatie in Stengels: Sommige delen van de stengels van Andropogon gerardii vertonen een aantrekkelijke blauwe of paarse kleur, waardoor het visuele interesse toevoegt aan het geheel van het siergras.
  • Onderhoud en Snoeien: Over het algemeen vereist Andropogon gerardii weinig onderhoud. Snoeien in het voorjaar helpt bij het bevorderen van een gezonde groei en het behouden van een compacte vorm.

Andropogon gerardii is een opvallend siergras dat niet alleen de tuin verfraait met zijn kenmerkende bladkleur en herfstverkleuring, maar ook creatieve mogelijkheden biedt voor bloemschikken. Met de juiste zorg zal dit prachtige siergras een blijvende indruk maken in tuinen en arrangementen.

Catalogus
Bloeimaand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kleur blad
Standplaats
Aantal per m²
Hoogte volgroeide plant