MOESTUIN VOOR GROENTJES
€17,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

MOESTUIN VOOR GROENTJES

8 zakjes groentezaden

 

  • De moestuin voor groentjes.  Hier kweek je een ruime basis lekkere groenten, eenvoudig en lekker.
  • Peterselie gekrulde donkergroen

Peterselie is onmisbaar in de keuken. Het is gemakkelijk te kweken en handig om altijd bij de hand te hebben. Voor optimale smaak, deze gekrulde peterselie oogsten en vers gebruiken volgens behoefte. Zaai peterselie binnenshuis in potjes bij 20°C, plant de zaailingen, als ze nog vrij klein zijn, in de tuin op ca. 25 cm van elkaar. Zaai buiten in rijen op 25 cm afstand van elkaar. Zaaidiepte: 0,5-1 cm. Dun de kiemplanten uit tot op 15 cm van elkaar. Een paar uur het zaad in lauw water weken, voor het zaaien, versnelt het kiemproces. Optimale kiemtemperatuur: 15-20 °C Gemiddelde kiemduur: 22-30 dagen

  • Radijs nationaal, witpunt

Radijsjes zijn heel gemakkelijk te kweken en dus ideaal voor een beginnende tuinier.  Zaai ze regelmatig verspreid over het seizoen, ze groeien snel en zijn na ongeveer een maand al volgroeid. Zaaien op een diepte van 0,5 tot 1 cm in rijtjes op 10 cm van elkaar.  Dun na opkomst uit zodat de planten 3 cm van elkaar staan en er ruimte voor het vormen van een mooi knolletje is.  Besteed voldoende aandacht aan het water geven: onregelmatige vochtvoorziening is ongunstig voor de groei en de smaak.

  • Spinazie Viking

Viking Spinazie is op zijn best wanneer het vers uit de eigen tuin, zo kort mogelijk voor het bereiden wordt geoogst. Maar het is ook geschikt om in te vriezen. Vooral in de warmste perioden van het jaar is het van belang spinazie te zaaien op een schaduwrijke en zo fris mogelijke plek, dit om het risico op doorschieten te voorkomen.  Zaai regelmatig een kleine hoeveelheid om de oogst te spreiden.  Zaai in rijen, op 25 cm afstand van elkaar, in een losse grond. Leg om de 4 cm een zaadje en dun na de opkomst uit indien nodig. Zaaidiepte: 1-2 cm. Meerdere keren te oogsten.  Optimale kiemtemperatuur: 15-20 °C.  Gemiddelde kiemduur: 4-5 dagen

  • Tomaat Roma

Smaakvolle, langwerpige vruchten. Voor de teelt in de hobbyserre en in openlucht.  Beschut zaaien in een zaaikistje bij 20°C, zaaidiepte 0,5 cm. Verplant de jonge planten in individuele potjes en kweek ze verder op bij 15 tot 20°C op een plaats met veel licht. Plant vanaf half mei uit (plantafstand 70 cm) in volle grond, in de hobbyserre, of in een ruime pot met voedzame grond.  Laat de planten, die een warme en zonnige standplaats nodig hebben, aan een stok opklimmen.

  • Wortelen Nantes Halflange

Traditionele variëteit die een slanke, goed gekleurde wortel met een stomp uiteinde vormt. Goed bewaarbaar.  Zaai in een diep bewerkte, vruchtbare grond in rijen op 25 cm van elkaar en dun uit in de rij tot op 5 cm.  Zaaidiepte: maximaal 1 cm. De vroegste zaai (februari‑maart) met plastiek afdekken. Behalve het perceel onkruidvrij houden, vragen wortelen geen bijzondere zorgen.

  • Pompoen Butternut

Deze pompoen heeft een peervormige vrucht en gesuikerd oranje vruchtvlees met een fijne structuur. Goed bewaarbaar.  Zaai de grote zaden binnenshuis voor bij kamertemperatuur. Stop de zaden met de punt in de potgrond en dek ze af met een laagje van 1 cm. De planten worden vanaf half mei, op 1 meter van elkaar, in een voedzame grond uitgeplant. Vanaf eind mei kan rechtstreeks in de volle grond gezaaid worden.  Tip: laat de zaden voorkiemen op vochtabsorberend keukenpapier en plant ze dan pas uit.

  • Courgette Black Beauty Superba

De teelt van courgette is heel eenvoudig. Oogst ze regelmatig wanneer de vruchten 15 à 20 cm lang zijn.  Zaai in een ruime pot een tweetal zaden waarvan je de sterkste plant behoudt.  Zaaidiepte 2 cm. Opkweken bij 20°C. De planten op een zonnige plaats in de tuin uitplanten vanaf half mei, op 1 meter van elkaar. Vanaf eind mei kan rechtstreeks in volle grond gezaaid worden.

  • Wortelen Senior F Hybride

Flakkee-type wortel, een lange wortel met een mooie oranje kleur en een stomp uiteinde. Goede resistentie tegen ziektes en zeer productief.  Zaai in een diep bewerkte, vruchtbare grond in rijen op 25 cm van elkaar en dun uit in de rij tot op 5 cm. Zaaidiepte: maximaal 1 cm. De vroegste zaai met plastiek afdekken. Behalve het perceel onkruidvrij houden vragen wortelen geen bijzondere zorgen.

Catalogus