BOS JE OOK? 5x5 HAAGPLANTEN BLOTE WORTEL 60-90 CM - 25m² of 25 LM
€69,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

BOS JE OOK? 5x5 HAAGPLANTEN BLOTE WORTEL 60-90 CM - 25m² of 25 LM

5x5 populaire haagplanten + zakje bloemenweide zaden

Plant een Prachtig 'Bos je ook' met Ons Planten Pakket

Op zoek naar een eenvoudige en milieuvriendelijke manier om een bosje te creëren? Ontdek ons "Bos je Ook Planten Pakket" - de perfecte oplossing voor natuurliefhebbers en tuiniers.

Wat is inbegrepen:

 

 • Verscheidenheid aan Inheemse Bomen en Struiken: Ons pakket bevat een diverse selectie van inheemse bomen en struiken die perfect gedijen in uw regio.
 • Blote Wortel Planten: Onze planten worden geleverd zonder potten, wat betekent minder plastic afval en gezondere wortelgroei.

 

Waarom kiezen voor ons Planten Pakket:

 

 • Milieubewust: Door inheemse planten te kiezen, bevordert u biodiversiteit en helpt u de natuur te herstellen.
 • Betaalbaarheid: Onze pakketten zijn kosteneffectief en besparen u geld in vergelijking met individueel aanschaffen.
 • Duurzaamheid: U draagt bij aan een duurzamere planeet door minder plastic te gebruiken en natuurlijke ecosystemen te ondersteunen.

 

Creëer een groen paradijs in uw tuin met ons "Bosje Ook Planten Pakket." Bestel vandaag nog en begin met het planten van uw eigen stukje natuur. Samen kunnen we het milieu verbeteren en genieten van de schoonheid van een bloeiend bosje.

 

Dit zit er in je 'Bos je ook' pakket: 25 planten 60-90 cm blote wortel + 1 zakje

 • 5 x Carpinus of haagbeuk 60-90 cm blote wortel

Eén van de sterkste variëteiten om een haag te vormen, half-bladverliezend.  Deze haagbeuk heeft een goede landschappelijke waarde. Eerst is de vorm zuilvormig, piramidaal, later breed rond. De bladeren zijn heldergroen, generfd, eirond, dubbel gezaagd en verkleuren geel in de herfst. Verdraagt elke grondsoort maar geen hoge waterstand. Mooie solitair voor zon of halfschaduw standplaats.

 • 5 x Corylus avellana of hazelaar 60-90 cm blote wortel

Corylus avellana of de gewone hazelaar is sinds het einde van de vorige ijstijd inheems in vrijwel geheel europa. Deze leverancier van dé lekkere hazelnoten is een bladverliezende, vaak, meerstammige heester met taaie buigzame twijgen en ronde eivormige getande groene bladeren, die in de herfst mooi goudgeel kleuren.  De groeiwijze is vrij sterk opgaand en de hazelaar durft ook wel worteluitlopers maken. In de prille lente bloeit de struik met geelgroene mannelijke katjes en kleine rode vrouwelijke katjes. Laat in de zomer gevolgd door de smakelijke hazelnoten. De Corylus avellana is niet kieskeurig wat de grondsoort betreft, en kan ook aan de kust gedijen.

 • 5 x Prunus Spinosa of sleedoorn 60-90 cm blote wortel

De Prunus Spinosa of sleedoorn bloeit al zeer vroeg in het voorjaar met witte bloemen. Hierna verschijnt het blad. In het najaar verschijnen de paarsblauwe vruchten, die lijken op kleine pruimen.

 • 5 x Frangula alnus of Sporkehout 60-90 cm blote wortel

Frangula alnus bloeit wit vanaf mei tot in september, na de bloei verschijnen de lichtgroene bessen, die later rood en daarna zwart van kleur worden. Frangula alnus wordt tussen de 1,5 en 4 meter hoog. Zeer geschikt voor een natuurlijke tuin. Frangula alnus staat het liefst in de zon in een vrij vochtige grond

 • 5 x Quercus robur of Zomereik 60-90 cm blote wortel

De Quercus robur of zomereik is bij ons een van de meest gekende inheemse bomen. Het is een boom die beladen is met symboliek. Onder oude exemplaren vond in de middeleeuwen de rechtspraak plaats. De boom staat ook symbool voor de wijsheid en voor de eeuwigheid.

 • 1 x Bloemenweide Enfys 4 gr am

Zes tot acht weken na het zaaien komen de eerste bloemen in bloei, zoals korenbloemen. Door de aanwezigheid van cosmea, goudsbloem en zinnia zal de bloei doorgaan tot in september‑oktober.  Zaaien in een goed bewerkte, fijn geharkte en onkruidvrije grond. Dun zaaien, de zaden lichtjes aandrukken en afdekken met een laagje fijne aarde van ongeveer 1 à 2 cm. Water geven en als bepaalde planten na opkomst iets te dicht staan, uitdunnen waar nodig. De inhoud van dit zakje is goed voor 2 tot 3 m².

Catalogus
Bloeimaand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kleur blad
Standplaats
Aantal per m²
Hoogte volgroeide plant