BOS JE OOK - 5 BOMEN PAKKET: BETULA + SALIX + ALNUS + POPULUS + PYRUS
€139,50


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

BOS JE OOK - 5 BOMEN PAKKET: BETULA + SALIX + ALNUS + POPULUS + PYRUS

Zilverberk + Wilg + Els + Populier + Sierpeer - Blote Wortel +/- 250cm

Bos je ook? Plant een inheemse bomen: Voor slechts €139.50 heb je deze 5 juweeltjes van +/-250 cm hoog blote wortel. (geen twijgje maar een boom blote wortel) 'Bossen' is een werkwoord...

In het BOS JE OOK - BOMEN PAKKET vind je:

1 x Betula pendula of witte berk, ruwe berk of zilverberk is een vrij grote bladverliezende boom die wel tot 20m hoog en 10m breed kan worden. Deze inheemse boom in de Benelux stond vroeger bijna altijd in groepjes van 3 in vele tuinen. Het is een mooie, elegante verschijning met bijzonder fraaie afbladderende kalkwitte schors en sierlijk overhangende takken en twijgen. Echte pionierboom, verschijnt als een der eersten op braakliggende gebieden. Omwille van de sterke sapstroom kan alleen in de herfst of winter gesnoeid worden. Boom met sterke landschappelijke waarde en karakter.

1 x Salix alba 'Liempde' of schietwilg, knotwilg is een middelhoge boom met een mooie, smalle, pyramidale kroon en rechtopgaande stam. De bladeren zijn smal, lancetvormig, zilvergrijs behaard en donkergroen van kleur. Deze schietwilg bloeit in mei en juni op onopvallende wijze met geelgroene, mannelijke katjes. Deze boom houdt van een standplaats in de zon of halfschaduw en een voldoende vochtige grond. Salix alba "Liempde" verdraagt zeer goed snoei en kan ook om de 3 jaar geknot worden. Deze boom is zeer goed winterhard, verdraagt zeewind en luchtvervuiling en heeft in de herfst een gele bladverkleuring, is reeds decennia één van de meest aangeplante schietwilgen.

1 x Alnus glutinosa of zwarte els is een vrij grote bladverliezende boom met een langwerpige, eivormige kroon en glanzende hartvormige middengroene bladeren. Deze zwarte els bloeit in maart en april met roodachtige katjes.  Alnus glutinosa houdt van een zonnige standplaats in een vochtige maar luchtige, goed doorlaatbare bodem. Deze boom is goed winterhard, wind en zeewind resistent, verdraagt verharding en luchtvervuiling en kan ook goed als hakhoutwinning gebruikt worden

1 x De populus nigra 'Italica' of Italiaanse populier heeft een smalle zuilvormige kruin. Hij heeft een rechte stam en steil opgaande takken. In de lente lopen de bladeren bruingroen uit en in de herfst verkleuren ze naar geelgroen. De boom bloeit met mannelijke katjes. Deze populier wordt voornamelijk aangeplant als windbreker.

1 x  Pyrus calleryana 'Chanticleer' is een cultivar en een absolute topper. Zijn blad is lichtgroen en glanzend, 4 - 8 cm. lang, ovaal tot breed ovaal, breed elliptisch en fijn gezaagd. In de herfst kleurt hij geel - oranje. Als de boom op de juiste plaats staat, blijft het blad lang aan de boom, meestal tot de eerste vorstperiode. De bloemen zijn zuiverwit, zeer talrijk, vijf kroonbladen, verschijnen vóór de bladontwikkeling in tuilen, eind april, begin mei. De jonge bomen bloeien als zeer uitbundig. De weinige vruchten zeer klein tot 2.5cm en zijn rond of peervormig en hebben zacht vruchtvlees. Dit is één van de populairste straat- en laanbomen. Het is een boom met vele troeven: in het voorjaar mooie bloesem, daarna een mooi glanzend groen blad dat in de herfst ook nog eens mooi verkleurt.  Pyrus calleryana 'Chanticleer' is een niet hoog wordende boom met rechte stam en ruwe schors. Hij vormt een piramidale tot eivormige kroon. Hij bloeit zeer rijk met zuiverwitte bloemen. De oude schors is ruw en grijsbruin en schilfert af in kleine plaatjes. Pyrus calleryana 'Chanticleer' is goed bestand tegen luchtvervuiling en doet het goed op een voedzame neutrale tot licht kalkhoudende grond. Hij is niet geschikt voor te natte gronden. Hij is weinig droogtegevoelig, indien de wortels diep in de grond vocht kunnen vinden. Hij is licht gevoelig voor strooizout; weinig wind- en zeewindgevoelig, geschikt voor tuinen aan de kust. Deze boom is ook (in tegenstelling tot de soort) ongevoelig voor ziektes zoals bacterievuur.

 

 

Catalogus