BORDERPAKKET ZON  5 M² 30 VASTE PLANTEN
€69,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

BORDERPAKKET ZON 5 M² 30 VASTE PLANTEN

Wij bieden u graag een border pakket ZON vaste planten aan, goed voor 5 m2, 4 soorten x 6 planten = 24 planten en 2 soorten x 3 planten = 6 planten. Totaal 30 planten (p9 verpakt).

+Ook beschikbaar  10 m2 =  60 planten

 

 

 


     
  6 x AUBRIETA 'CASCADE BLUE' 6 x  SEDUM SPECTABILE 'BRILLANT' 6 x  LAVANDULA ANGUSTIFOLIA 'ROSEA'
 Aubrieta 'Cascade Blue', randjesbloem of blauwkussen dankt zijn naam aan de uitbundige bloei en kussenvormende groeiwijze, is een groenblijvende vaste plant. De bladeren zijn grijsgroen, licht gezaagd, eirond tot lepelvormig. Aubrieta bloeit uitbundig in de maanden april en mei met kleine blauwe, tot paarsblauwe bloempjes met een geel centrum. De randjesbloem houdt van een standplaats in zon of halfschaduw en prefereert een vochtige, kalkhoudende bodem.  Deze plant wordt vooral gebruikt als bodembedekker, rotsplant tussen voegen van tegels en stapelmuren.  Sedum spectabile 'Brilliant', muurpeper of vetkruid is een bladverliezende succulent (=plant die water opslaat in een deel van zijn lichaam) met een polvormende habitus en vlezige, breed elliptische, grijsgroene bladeren. Sedum'Brilliant' bloeit van augustus tot oktober met helderroze stervormige bloemen. Dit vetkruid houdt van een standplaats in de volle zon en een neutrale tot kalrijke, goed gedraineerde grondsoort. Deze sedum is goed winterhard, droogtetolerant en verdraagt zeewind en luchtvervuiling, de plant lokt vlinders en bijen.  Lavandula angustifolia 'Rosea' is een kleine wintergroene dwerg lavendelstruik. Hij groeit redelijk compact en breder dan hoog, is vrij laagblijvend, en bloeit van mei tot augustus met mooie geurende purperblauwe bloemen. De blaadjes zijn grijsgroen en aromatisch. Deze lavendel soort houdt van een zonnige standplaats in neutrale tot kalkrijke grond. Snoeien is ieder jaar nodig om verhouting van de plant tegen te gaan. Lavandula angustifolia is goed winterhard, kan tegen zeewind en luchtverontreiniging en wordt vaak gebruikt voor rotstuinen, bodembedekking, kruidentuin, geurtuin, vakbeplanting en bloembakken. Lokt ook vlinders en bijen.
     
6 x  ACHILLEA 'WALTER FUNCKE' 3 x  HEMEROCALLIS 'HAPPY RETURNS' 3 x ARTEMISIA LUDOVICIANA 'SILVER QUEEN'
 Achillea 'Walther Funcke' heeft rood-oranje bloemetjes met een geel hartje. Dit duizendblad wordt ongeveer 60 tot 80 cm hoog en bloeit in de periode juni-juli. Achillea 'Walther Funcke' laat zich goed combineren met geel, oranje en roodbloeiende vaste planten en is geschikt voor de snij.  Hemerocallis 'Happy Returns'is een bladverliezende vaste plant met een compacte, polvormende habitus. Deze daglelie heeft smalle middelgroene zwaardvormige bladeren en bloeit in juni en juli met aangenaam geurende, kleine, citroengele trompetvormige bloemen. Deze hemerocallis houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw en stelt een goed doorlaatbare, vruchtbare bodem. Tijdens het bloeiseizoen dienen de dagelijks uitgebloeide bloemen verwijderd te worden en gele bladen mogen afgerukt worden. Hemerocallis'Happy Returns' is goed winterhard, matig droogte verdragend, zeewind en luchtvervuiling tolerant en toepasbaar in borders, informele tuinen en prairietuin.  Artemisia ludoviciana 'Silver Queen'',  Westerse bijvoet of alsem genoemd is een groenblijvende vaste plant of halfheester met een losse zuilvormige habitus en een neiging tot woekeren via uitlopers. De bijzonder decoratieve bladeren zijn donzig, grijsgroen tot zilvergrijs, lancetvormig en aromatisch. Deze komt  in juli of augustus tot bloei met geelgroene bloemen. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en een lichte goed gedraineerde bodem 
Catalogus