BORDERPAKKET DARK 3 M²: 24 VASTE PLANTEN
€79,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

BORDERPAKKET DARK 3 M²: 24 VASTE PLANTEN

Wij bieden u graag een border pakket DONKER tot ZWARTE kleuren vaste planten aan, goed voor 3 m2, 6 soorten x 4 planten = 24 planten (p9 verpakt).

Dark, donker, zwart is een warme kleur en het symbool van elegantie en mysterie . Het is een sterke kleur , gewild door vele verzamelaars. Deze planten geven uw tuin een unieke uitstraling en een vreemde kant. Het is een makkelijke kleur om  te associëren in de tuin met  bijvoorbeeld mengsels van witte vaste planten of  voor een sterk contrast met de rode vaste planten. Zwarte bloemen zijn eigenlijk heel donkerrood .
Durven de dark te voelen...

Ook beschikbaar 5m2 = 6 soorten x 6 planten = 36 planten10 m2 = 6 soorten x 12 planten = 72 planten

AJUGA REPTANS 'ATROPURPUREA' HEUCHERA MACRANTHA 'PALACE PURPLE' SCABIOSA CAUCASICA 'PERFECTA'
Ajuga reptans 'Atropurpurea', kruipend zennegroen, is een halfwintergroene vaste plant met een laagblijvende, bodembedekkende habitus. De plant bloeit met donkerblauwe tot paars getinte muntachtige bloemen van eind april tot juni. De bladeren zijn ovaalrond, glanzend, roodbruin tot roodpaars getint. Kruipend zennegroen houdt van een standplaats in zon, halfschaduw of zelfs schaduw en doet het goed in vrijwel iedere grondsoort. Het is een goede bodembedekker die echter soms wel durft woekeren, hij is zeer goed winterhard, lokt bijen en vlinders, maar is niet bijzonder zeewind tolerant. Heuchera macrantha 'Palace Purple', is een van de eerste donkerkleurige Heuchera hybrides. Dit nog steeds zeer populair purperklokje is een attractieve halfwintergroene vaste plant met een compacte en bossige, polvormende habitus en grote stervormige bladeren die aan de bovenzijde olijfgroen tot bronspaars gekleurd zijn en aan de onderkant paarsrood. Deze heuchera bloeit van juni tot augustus met kleine rozewitte bloempjes. Deze plant houdt van een neutrale goed doorlaatbare grondsoort en houdt van een standplaats in gefilterd zonlicht of halfschaduw. Hij is goed winterhard, droogteresistent, ziekte resistent en heeft weinig last van ongedierte. Hij wordt bij ons vaak toegepast als bodembedekker in de border, de rotstuin, de schaduwtuin en als massabeplanting. Scabiosa caucasica 'Perfecta',  duifkruid, is een bladverliezende vaste plant met een polvormende habitus. De bladeren zijn grijsgroen tot blauwgroen en lansvormig aan de basis, de bovenbladeren zijn gelobd. Dit duifkruid bloeit van juni tot september met lavendel blauwe solitaire bloemen met een licht centrum, tijdens de bloei dienen uitgebloeide bloemen verwijderd te worden om een verlengde bloei te stimuleren. Scabiosa caucasia houdt van een zonnige standplaats en gedijt alleen goed in een neutrale zeer goed doorlaatbare bodem, de plant haat natte voeten. Scabiosa caucasica'Perfecta' is goed winterhard, droogtetolerant, verdraagt zeewind en luchtvervuiling en heeft omzeggens geen last van ziektes of ongedierte. Het is een ideale plant voor de border in informele tuinen en kan ook als snijbloem gebruikt worden
FOENICULUM VULGARE 'GIANT BRONZE' RUDBECKIA OCCIDENTALIS 'BLACK BEAUTY' ALCEA ROSEA 'NIGRA'
Foeniculum vulgare 'Giant Bronze'is een snelgroeiende bronsbladige venkel met een stevig opgaand voorkomen. De bladeren zijn zeer attractief, varenachtig en bestaande uit haarfijne diepgroene tot bronskleurige blaadjes. De bloemen zijn onopvallend, kleine zwavelgele bloemschermen verschijnen van juni tot september. Deze plant is zeer aromatisch zowel bloem als blad verspreidt een indringende anijsgeur. Venkel houdt van een standplaats in volle zon in een gemiddeld vruchtbare, goed doorlaatbare vochtige grond, eens gevestigd is de plant beter droogtetolerant. Foeniculum vulgare'Giant Bronze' is goed winterhard, zeewind tolerant, ziekte en ongedierte resistent en lokt tal van vliegende insecten en o.a ook de koninginnepage. Rudbeckia Occidentalis 'black beauty', zonnehoed, is een vast plante met een 'cone' hoofd.  In massa geplant heeft het een schitterend en uniek effect. Commentaren hierop verzekerd. Alcea Rosea 'Nigra', zwarte stokroos is een halfwintergroene, tweejarige of vaste plant met een rechtopgaande vorm en middengroene, drie tot zevenlobbige, handvormige bladeren. Deze stokroos bloeit van juni tot september met grote, donkerpaarsrode, bijna zwarte, klokvormige bloemen langsheen de gehele stengel. Alcea rosea houdt van een tegen felle wind beschutte standplaats in volle zon of halfschaduw en doet het goed in iedere grondsoort, met een lichte voorkeur voor kalkhoudende bodems.