BORDER LANDELIJKE STIJL 10 M
€99,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

BORDER LANDELIJKE STIJL 10 M

Nooit meer monotone hagen/heggen.  Ga voor de diversiteit in de tuin!

Met deze verzameling van struiken en bomen creeërt u een landelijk karakter.  Ze vernieuwt zich steeds dankzij de opeenvolgende bloei en de verschillende kleuren van de bladeren.  Een esthetisch maar ook ecologische rijkdom door de verschillende soorten die onderdak bieden aan vogels en andere "passanten".  Voor een hamonieus effect plant je ze best in lijn met een tussen ruimte van 70 cm tot 80 cm.

Deze border haag bestaat uit:

  • 2 x COTONEASTER LACTEUS - 40-60cm in pot, witte bloemen, rode vruchten, bladhoudend, H 2/3m
  • 2 x PRUNUS LUSITANICA- 40-50cm in pot
  • 2 x LIGUSTRUM OVALIFOLIUM - 60-80cm in pot, witte bloemen, semi-bladhoudend, H 2m
  • 2 x PRUNUS LAUROCERASUS 'CAUCASICA' - 40-60cm in pot, witte bloemen in de lente, bladhoudend, tot 5m H
  • 2 x VIBURNUM TINUS - 30-40cm in pot, wit/roze bloei in maart/april en september, bladhoudend, tot 3m H

 

  

COTONEASTER LACTEUS

Dwergmispel

PRUNUS LUSITANICA

Portugese laurierkers

  Cotoneaster lacteus is een middelgrote tot grote glansmispel die naargelang de winters wintergroen of halfwintergroen zal blijven. Deze cotoneaster heeft donkergroene, lederachtige ovale bladeren met een donzige onderzijde. Van april tot juli volgt de bloei met roomwitte bloemen, gevolgd in de herfst door vele rode besjes. De glansmispel is goed winterhard en kan in vrijwel iedere grondsoort aangeplant worden, Prunus lusitanica of Portugese laurier is een grote wintergroene sierstruik met een compacte dichtvertakte, opgaande vorm. Hij bloeit in mei en juni met kleine witte, geurende bloempjes in tot 25cm grote trossen en heeft smalle, glanzende, ovale, getande, donkergroene bladeren.
Hij prefereert een standplaats in de halfschaduw of zon, doet het goed in vrijwel iedere grondsoort, is redelijk winterhard en produceert in de herfst niet eetbare vruchtjes.

LIGUSTRUM OVALIFOLIUM

Liguster

PRUNUS LAUROCERASUS 'CAUCASICA'

Laurierkers

VIBURNUM TINUS

Viburnum

Ligustrum ovalifolium,  haagliguster of grootbladige liguster, is een grote halfwintergroene struik met een dichtopgaande groeivorm. De bladeren zijn langwerpig, ovaal omgekeerd eirond en middengroen tot donkergroen. In juni en juli bloeit deze Japanse liguster met witte tot ivoorkleurige geurende bloemen in pluimvorm, daarna in de herfst gevolgd door kleine blauwzwarte besjes waar de vogels op verlekkerd zijn. Ligustrum ovalifolium houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw en is tevreden met iedere niet te natte en dus goeddoorlaatbare grond. Prunus laurocerasus 'Caucasica'' of laurierkers  is een middelgrote wintergroene sierstruik met een breed opgaande, dicht vertakte vorm. Hij bloeit in april en mei met kleine witte, komvormige, geurende bloempjes en heeft grote, glanzende, ovale en langwerpige donkergroene bladeren. Hij prefereert een standplaats in de halfschaduw en doet het goed in vrijwel iedere grondsoort, is redelijk winterhard en produceert in de herfst niet eetbare vruchtjes. Prunus laurocerasus'Caucasica'' is goed zeewind tolerant en kan ook wat luchtverontreiniging aan, is bruikbaar als formele haag en lokt vlinders en bijen. Viburnum tinus is een middelgrote tot grote wintergroene heester met een dichte en rond opgaande vorm. Vanaf februari bloeit hij met  witte geurende bloempjes in vlakke bloemtuilen.  Deze bleomen hangen al vanaf oktober decoratief aan de plant. De bladeren zijn elliptisch, tot langwerpig ovaal, glanzend, gaafrandig, donkergroen van kleur met een licht behaarde bladrand. In de zomer verschijnen ook staalblauwe besjes. Viburnum tinus houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw, beschut tegen noordoosten wind. Hij is redelijk winterhard en behoeft weinig snoei.