BORDER 12 MAANDEN KLEUR 3 m²
€54,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

BORDER 12 MAANDEN KLEUR 3 m²

Deze border van 15 planten goed voor 3m² werd samengesteld op basis van kleur, het hele jaar door.  De vaste planten hebben een gespreide bloei.

 

Deze border bestaat uit:

 

  • 3 x ASTER NOVI BELGII 'MARIE BALLARD' : bloemen van aug tot oktober, H +/- 80cm
  • 3 x NEPETA FAASSENII: paarse bloemen van mei tot juli, H +/- 30cm
  • 3 x GAURA LINDHEIMERI: witte bloemen van juni tot oktober, H +/- 80cm
  • 3 x ERIGERON KARVINSKIANUS: volop kleine bloempjes van mei tot oktober, H +/- 15cm
  • 3 x ERICA CARNEA ROOD: bloei van september tot februari, H +/-30cm

 

3 x ASTER NOVI BELGII 'MARIE BALLARD'

Herfstaster

3 x NEPETA FAASSENII

Kattekruid

3 x GAURA LINDHEIMERI

Prachtkaars

Aster novi belgii 'Marie Ballard'' is een herfstaster met een compacte opgaande vorm De bladeren zijn lancetvormig, behaard en donkergroen gekleurd. Deze aster bloeit in september en oktober met rijkelijk veel violetblauwe margrietachtige bloemen. Hij houdt van een zonnige standplaats en een vruchtbare, goed doorlaatbare grond. Hij is zeer goed winterhard, lokt tal van vlinders, bijen en insecten en is ook goed zeewind en luchtverontreiniging tolerant Nepeta faassenii of kattenkruid is een bladverliezende vaste plant, met een breedgespreide, polvormende habitus. De kleine bladeren zijn aromatisch, ovaal, gespitst, getand en grijsgroen gekleurd. Dit kattenkruid bloeit van mei tot september, met violetblauwe, buisvormige bloempjes, in losse kransen. Nepeta faassenii houdt van een zonnige standplaats en een goed doorlaatbare bodem. De plant is heel goed winterhard, redelijk droogtetolerant en mits enige bescherming, ook goed in de kustregio en in het stedelijk milieu toe te passen. Nepeta lokt vlinders, bijen en andere vliegende insecten. Gaura Lindheimeri is een kortlevende vaste plant met een bossige opgaande groei en een polvormende habitus. Deze prachtkaars heeft attractieve smalle lancetvormige, donkergroene bladeren en bloeit van juli tot eind oktober met witte vlinderachtige bloemen waarvan de bloemblaadjes attractief rozerwit getint zijn. Gaura Lindheimeri doet het goed in iedere goed doorlaatbare grond die in de winter niet te nat is. De plant is redelijk winterhard, goed zeewind en luchtvervuiling tolerant en heeft in goede omstandigheden weinig last van ongedierte of ziektes, in te natte winteromstandigheden bestaat gevaar voor wortelrot. Leent zich goed voor een zonnige border, wilde tuin of in combinatie met grassen.
 

3 x ERIGERON KARVINSKIANUS

Fijnstraal

3 x ERICA CARNEA ROOD

Winterheide

 
Erigeron 'Karvinskianus'' of muurfijnstraal is een bladverliezende vaste plant met een lage tapijtvormende habitus. De bladeren zijn licht behaard, middengroen, lancet tot spatelvormig en de asterachtige bloemen zijn decoratief wit, roze, paars en bloeien van juni tot augustus. Deze muurfijnstraal houdt van een standplaats in volle zon en doet het goed op iedere goed doorlaatbare grond. De plant is goed winterhard, droogtetolerant en verdraagt ook zeewind, ze is over het algemeen ook goed ziekteresistent. Wordt vaak toegepast in de border, rotstuin en tussen voegen van muur of terrastegels. Erica carnea (dopheide) is een laagblijvende, wintergroene heester die van januari tot eind april bloeit met paarsrode, rechtopstaande en ook geurende bloemen. Anders dan de meeste Erica soorten kan de E.carnea ook wat kalkverdragen en aldus niet enkel in zure heidegrond aangeplant worden maar ook in neutrale of zelfs licht kalkhoudende grond. Deze dopheide is goed winterhard, kan wat zeewind verdragen en dient na de bloei gesnoeid te worden om de plant compact te houden en verhouting tegen te gaan. Goede plant voor de heidetuin, bloembakken, border, bloemschikken en openbaar groen, winterdecoratieve plant.