ABRIKOZEN PRUNUS ARMENIACA
€39,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

ABRIKOZEN PRUNUS ARMENIACA

Abrikoos

Verschillende variëteiten mogelijk: - Polonais - Précoce de Saumur - Royal

Prunus armeniaca: De Betoverende Abrikozenboom

Prunus armeniaca, algemeen bekend als de abrikozenboom, is een charmante toevoeging aan tuinen, niet alleen vanwege zijn smakelijke vruchten, maar ook vanwege zijn sierlijke verschijning. Hier zijn enkele kenmerken van deze betoverende boom:

Kenmerken:

  • Habitus: Prunus armeniaca heeft een middelgrote, bladverliezende habitus met een bossige, opgaande groeiwijze. De takken zijn vaak vertakt en creëren een weelderige kroon.

  • Bladeren: De bladeren van de abrikozenboom zijn hartvormig, sterk getand en hebben een donkergroene kleur. Deze bladeren voegen een aantrekkelijk element toe aan de boom, vooral tijdens het groeiseizoen.

  • Bloeiwijze: Een opvallend kenmerk van Prunus armeniaca is de vroege bloei, die plaatsvindt van maart tot begin april. De lichtroze stervormige bloemen verschijnen op het nog kale hout, waardoor een prachtig contrast ontstaat.

  • Bestuiving: Deze abrikozenboom is zelffertiel of zelfbestuivend, wat betekent dat hij in staat is om vruchten te produceren met zijn eigen stuifmeel. Dit vergroot de kans op een overvloedige oogst.

  • Vruchten: De steenvruchten van Prunus armeniaca zijn oranjegeel en lichtbehaard. Ze bevatten zacht, sappig vruchtvlees met een fijn aroma. De abrikozen zijn niet alleen heerlijk, maar dragen ook bij aan het decoratieve aspect van de boom.

  • Standplaats: De abrikozenboom gedijt het best op een beschutte standplaats met een zuidelijke oriëntatie. Hij verkiest volle zon tot halfschaduw en gedijt goed in een humusrijke, goed doorlatende grond.

  • Winterhardheid: Over het algemeen is Prunus armeniaca goed winterhard. Hij kan temperaturen weerstaan die typerend zijn voor gematigde klimaten.

  • Weerstand: De boom vertoont een goede tolerantie voor droogte, zeewind en luchtvervuiling, waardoor hij geschikt is voor verschillende omgevingen.

  • Ecologische waarde: Prunus armeniaca trekt bijen en vlinders aan, waardoor het niet alleen een genot is voor tuiniers, maar ook een gunstige boom voor de biodiversiteit.

De Prunus armeniaca, ofwel de abrikozenboom, biedt een harmonieuze combinatie van sierlijke schoonheid en smakelijke vruchten. Of het nu gaat om de vroege lentebloei, de decoratieve bladeren of de heerlijke abrikozen, deze boom voegt veelzijdigheid en esthetische aantrekkingskracht toe aan tuinen en landschappen. Het is een welkome aanvulling voor liefhebbers van fruitteelt en tuinliefhebbers die op zoek zijn naar een prachtige en productieve boom.

Catalogus
Bloeimaand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pluktijd
 
 
 
 
 
 
 
Kleur bloem
Kleur blad
Standplaats